Buon ferragosto!
Den 15 augusti infaller ferragosto vilket är en högtid då italienarna firar årets skörd och som också sammanfaller i tiden med när de flesta börjar sin semester. På så vis kan den kanske jämföras med vår midsommar.
Helgfirandet infördes av den romerske kejsaren Augustus, fereari augusti, och har utvecklats till en av årets gladaste högtider då många packar sin picknick-korg och firar sommaren. Under de närmsta dagarna och veckorna firas ferragosto med olika events runtom i landet. Bland de mest traditionella och kända är hästkapplöpningar, som t.ex. den anrika Palio dell’Assunta runt ett torg i toscanska Siena.
Läs också:
Italiens nationaldag
Tanti aguiri Roma!
Världens bästa matstäder
Buon ferragosto!
Den 15 augusti infaller ferragosto vilket är en högtid då italienarna firar årets skörd och som också sammanfaller i tiden med när de flesta börjar sin semester. På så vis kan den kanske jämföras med vår midsommar.
Helgfirandet infördes av den romerske kejsaren Augustus, fereari augusti, och har utvecklats till en av årets gladaste högtider då många packar sin picknick-korg och firar sommaren. Under de närmsta dagarna och veckorna firas ferragosto med olika events runtom i landet. Bland de mest traditionella och kända är hästkapplöpningar, som t.ex. den anrika Palio dell’Assunta runt ett torg i toscanska Siena.
Läs också:
Italiens nationaldag
Tanti aguiri Roma!
Världens bästa matstäder
Fyra fantastiska recept !
Soppa på oliver
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...
Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.