Buon ferragosto!
Den 15 augusti infaller ferragosto vilket är en högtid då italienarna firar årets skörd och som också sammanfaller i tiden med när de flesta börjar sin semester. På så vis kan den kanske jämföras med vår midsommar.
Helgfirandet infördes av den romerske kejsaren Augustus, fereari augusti, och har utvecklats till en av årets gladaste högtider då många packar sin picknick-korg och firar sommaren. Under de närmsta dagarna och veckorna firas ferragosto med olika events runtom i landet. Bland de mest traditionella och kända är hästkapplöpningar, som t.ex. den anrika Palio dell’Assunta runt ett torg i toscanska Siena.
Läs också:
Italiens nationaldag
Tanti aguiri Roma!
Världens bästa matstäder
Buon ferragosto!
Den 15 augusti infaller ferragosto vilket är en högtid då italienarna firar årets skörd och som också sammanfaller i tiden med när de flesta börjar sin semester. På så vis kan den kanske jämföras med vår midsommar.
Helgfirandet infördes av den romerske kejsaren Augustus, fereari augusti, och har utvecklats till en av årets gladaste högtider då många packar sin picknick-korg och firar sommaren. Under de närmsta dagarna och veckorna firas ferragosto med olika events runtom i landet. Bland de mest traditionella och kända är hästkapplöpningar, som t.ex. den anrika Palio dell’Assunta runt ett torg i toscanska Siena.
Läs också:
Italiens nationaldag
Tanti aguiri Roma!
Världens bästa matstäder
Fyra fantastiska recept !
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.