Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche
Fler italienska desserter !
Crema di mascarpone con fragole
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...
Peter Nordins Tiramisù
Vi Gillar,Peter Nordin,Desserter
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Panna cotta al caffè
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.