Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche
Fler italienska desserter !
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Crema di mascarpone con fragole
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.