Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på italienska desserterRecept på TiramisùRecept på Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino biancoJordgubbar i vitt vin Vin: Fontana Candida Frascati
En enkel och fräsch italiensk dessert! Ingredienser Fragole al vino bianco:
2 ½ dl torrt vitt vin, t.ex. Fontana Candida Frascati (Länk till vinet här) 2 msk socker (eller mer efter smak) 2-3 strimlor av citronskal 500 gr (gärna svenska eller närodlade) jordgubbar, som du delar eller skivar
Gör så här:Häll vinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Rör om tills sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda sedan väl. Täck över skålen och ställ den i kylen i minst en timme, rör om då och då. Servera i skålar eller i glas tillsammans med ett par goda biscotti. Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Italienska desserterTiramisùCoppa di mascarpone alle Pesche
Fler italienska desserter !
Tortino di cioccolato con cuore fondente
Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.