Vitello Tonnato

Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte

Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet.

 

Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen.

 

Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):

  • 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 6 st hackade sardellfiléer
  • 8 st gulor från hårdkokta ägg
  • 50 gram inlagd kapris
  • Saften av 3 citroner
  • Olivolja, extre vergine
  • 1 dl majonnäs

 

Vitello-Tonnato

 

Gör så här:

Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet.

 

Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris.

 

Läs också:

Kalvkött-recept

Saltimbocca alla Romana

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte

Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet.

 

Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen.

Vitello-Tonnato

 

Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):

  • 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 6 st hackade sardellfiléer
  • 8 st gulor från hårdkokta ägg
  • 50 gram inlagd kapris
  • Saften av 3 citroner
  • Olivolja, extre vergine
  • 1 dl majonnäs

Gör så här:

Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet.

 

Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris.

 

Läs också:

Kalvkött-recept

Saltimbocca alla Romana

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Italiensk marängtårta med citron

Italiensk marängtårta med citron

En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...

Läs mer

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm