Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte
Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet.
Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen.
Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):
- 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
- 2 burkar tonfisk i olja
- 6 st hackade sardellfiléer
- 8 st gulor från hårdkokta ägg
- 50 gram inlagd kapris
- Saften av 3 citroner
- Olivolja, extre vergine
- 1 dl majonnäs
Gör så här:
Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet.
Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris.
Läs också:
Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte
Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet.
Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen.
Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):
- 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
- 2 burkar tonfisk i olja
- 6 st hackade sardellfiléer
- 8 st gulor från hårdkokta ägg
- 50 gram inlagd kapris
- Saften av 3 citroner
- Olivolja, extre vergine
- 1 dl majonnäs
Gör så här:
Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet.
Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Italiensk marängtårta med citron
En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Tips,Reportage,Louise Laurenius,Pizza
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..