Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte

Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet.

 

Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen.

 

Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):

  • 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 6 st hackade sardellfiléer
  • 8 st gulor från hårdkokta ägg
  • 50 gram inlagd kapris
  • Saften av 3 citroner
  • Olivolja, extre vergine
  • 1 dl majonnäs

 

Vitello-Tonnato

 

Gör så här:

Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet.

 

Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris.

 

Läs också:

Kalvkött-recept

Saltimbocca alla Romana

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte

Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet.

 

Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen.

Vitello-Tonnato

 

Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):

  • 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 6 st hackade sardellfiléer
  • 8 st gulor från hårdkokta ägg
  • 50 gram inlagd kapris
  • Saften av 3 citroner
  • Olivolja, extre vergine
  • 1 dl majonnäs

Gör så här:

Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet.

 

Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris.

 

Läs också:

Kalvkött-recept

Saltimbocca alla Romana

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Danubio Napoletano

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.

Läs mer

Pasta con funghi al profumo di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.

Läs mer

Bruttiboni

Bruttiboni

En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.

Läs mer

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.

Läs mer