Grattis Italien!

Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Agnello-a-scottadito

Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme..

Läs mer

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten..

Läs mer

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.

Läs mer

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm