10 take away-tips

Vi älskar italiensk mat och att äta ute på italienska restauranger, både här hemma som take away tips och på plats i Italien. Men då ska det vara det autentiska köket och inte några bleka kopior.

 

Italienska handelskammaren delar varje år ut sin utmärkelse ”Marchio Ospitalità Italiana” till restauranger runt om i världen och lägger särskilt stor vikt vid att restaurangerna erbjuder mat på italienska råvaror och italiensk gästfrihet. I Sverige är det just nu 32 restauranger som har utmärkelsen, från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr.

 

I pandemins spår så är det många restauranger som har tvingats korta ner sina öppettider och istället satsat stort på take away eller till och med hemkörning som ett alternativ så att vi kan njuta av den goda maten hemma.

 

Här är 10 av våra favoriter som just nu förtjänar vårt stöd!
Buon appetito!

 

Take away tips:

Hitta italienska recept här för en hemlagad måltid!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

10 take away-tips

Vi älskar italiensk mat och att äta ute på italienska restauranger, både här hemma som take away tips och på plats i Italien. Men då ska det vara det autentiska köket och inte några bleka kopior.

 

Italienska handelskammaren delar varje år ut sin utmärkelse ”Marchio Ospitalità Italiana” till restauranger runt om i världen och lägger särskilt stor vikt vid att restaurangerna erbjuder mat på italienska råvaror och italiensk gästfrihet. I Sverige är det just nu 32 restauranger som har utmärkelsen, från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr.

 

I pandemins spår så är det många restauranger som har tvingats korta ner sina öppettider och istället satsat stort på take away eller till och med hemkörning som ett alternativ så att vi kan njuta av den goda maten hemma.

Här är 10 av våra favoriter som just nu förtjänar vårt stöd!
Buon appetito!

 

Take away tips:

Hitta italienska recept här för en hemlagad måltid!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Paolos-Tiramisú

Paolo’s Tiramisú

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Läs mer

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Receptet hittar du på GodaItalien.se

Läs mer