Det italienska köket – ett världsarv?

Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor tillbaka till 1929 har nominerat ”det italienska köket” och Italiens gastronomiska traditioner till UNESCO:s världsarvslista.

 

Sedan sommaren 2020 har de också stöttat nomineringen med sex stycken specialutgåvor i samarbete med Condé Nast där sex stycken kända italienska kockar i varsitt nummer får bidra med sina historier och sina recept i vad som kan betecknas som ett aptitretande ansökningsunderlag!

 

I det första numret är det Massimo Bottura, den världsberömda kocken på Osteria Francescana i Modena (tre Michelin-stjärnor och utsedd till världens bästa restaurang ett flertal gånger) som öppnar dörrarna till sitt hem och kök, berättar sin historia och avslöjar en del av sina minnesvärda recept. Här finns också berättelserna om bönderna och producenterna – kvinnor och män som i högsta grad bidrar till kockens rätter och det italienska kökets identitet. Ett exempel är en historisk, första gemensam, intervju med två av de största förgrundsfigurerna för det italienska kaffet, Andrea Illy och Giuseppe Lavazza.

 

”Från norr till söder är Italien en halvö rik på kultur, historia och innovation. Förenade kan vi göra allt. Jag drömmer om erkännandet av det italienska köket som ett världsarv hos UNESCO.” understryker Massimo Bottura.
De andra kockarna som ägnas varsitt nummer är Malcom Pagani, Andrea Grignaffini, Patrizia Re Rebaudengo, Camilla Baresani och Paolo Marchi.
Goda Italien applåderar initiativet och hoppas att det snart går att uppleva ”la cucina italiana” i Unesco-byggnaden i Paris, som av en händelse är designad av italienaren Pierluigi Nervi.

 

Vill du också laga de goda autentiska maträtterna från ”la cucina italiana” hittar du recepten här: Recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor tillbaka till 1929 har nominerat ”det italienska köket” och Italiens gastronomiska traditioner till UNESCO:s världsarvslista.

 

Sedan sommaren 2020 har de också stöttat nomineringen med sex stycken specialutgåvor i samarbete med Condé Nast där sex stycken kända italienska kockar i varsitt nummer får bidra med sina historier och sina recept i vad som kan betecknas som ett aptitretande ansökningsunderlag!

 

I det första numret är det Massimo Bottura, den världsberömda kocken på Osteria Francescana i Modena (tre Michelin-stjärnor och utsedd till världens bästa restaurang ett flertal gånger) som öppnar dörrarna till sitt hem och kök, berättar sin historia och avslöjar en del av sina minnesvärda recept. Här finns också berättelserna om bönderna och producenterna – kvinnor och män som i högsta grad bidrar till kockens rätter och det italienska kökets identitet. Ett exempel är en historisk, första gemensam, intervju med två av de största förgrundsfigurerna för det italienska kaffet, Andrea Illy och Giuseppe Lavazza.

”Från norr till söder är Italien en halvö rik på kultur, historia och innovation. Förenade kan vi göra allt. Jag drömmer om erkännandet av det italienska köket som ett världsarv hos UNESCO.” understryker Massimo Bottura.
De andra kockarna som ägnas varsitt nummer är Malcom Pagani, Andrea Grignaffini, Patrizia Re Rebaudengo, Camilla Baresani och Paolo Marchi.
Goda Italien applåderar initiativet och hoppas att det snart går att uppleva ”la cucina italiana” i Unesco-byggnaden i Paris, som av en händelse är designad av italienaren Pierluigi Nervi.

 

Vill du också laga de goda autentiska maträtterna från ”la cucina italiana” hittar du recepten här: Recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Hugo Spritz

Hugo Spritz

En somrig spritz med fläderblom!

Läs mer

Peter Nordins Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.

Läs mer

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini

God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...

Läs mer

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm