Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor tillbaka till 1929 har nominerat ”det italienska köket” och Italiens gastronomiska traditioner till UNESCO:s världsarvslista.

 

Sedan sommaren 2020 har de också stöttat nomineringen med sex stycken specialutgåvor i samarbete med Condé Nast där sex stycken kända italienska kockar i varsitt nummer får bidra med sina historier och sina recept i vad som kan betecknas som ett aptitretande ansökningsunderlag!

 

I det första numret är det Massimo Bottura, den världsberömda kocken på Osteria Francescana i Modena (tre Michelin-stjärnor och utsedd till världens bästa restaurang ett flertal gånger) som öppnar dörrarna till sitt hem och kök, berättar sin historia och avslöjar en del av sina minnesvärda recept. Här finns också berättelserna om bönderna och producenterna – kvinnor och män som i högsta grad bidrar till kockens rätter och det italienska kökets identitet. Ett exempel är en historisk, första gemensam, intervju med två av de största förgrundsfigurerna för det italienska kaffet, Andrea Illy och Giuseppe Lavazza.

 

”Från norr till söder är Italien en halvö rik på kultur, historia och innovation. Förenade kan vi göra allt. Jag drömmer om erkännandet av det italienska köket som ett världsarv hos UNESCO.” understryker Massimo Bottura.
De andra kockarna som ägnas varsitt nummer är Malcom Pagani, Andrea Grignaffini, Patrizia Re Rebaudengo, Camilla Baresani och Paolo Marchi.
Goda Italien applåderar initiativet och hoppas att det snart går att uppleva ”la cucina italiana” i Unesco-byggnaden i Paris, som av en händelse är designad av italienaren Pierluigi Nervi.

 

Vill du också laga de goda autentiska maträtterna från ”la cucina italiana” hittar du recepten här: Recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor tillbaka till 1929 har nominerat ”det italienska köket” och Italiens gastronomiska traditioner till UNESCO:s världsarvslista.

 

Sedan sommaren 2020 har de också stöttat nomineringen med sex stycken specialutgåvor i samarbete med Condé Nast där sex stycken kända italienska kockar i varsitt nummer får bidra med sina historier och sina recept i vad som kan betecknas som ett aptitretande ansökningsunderlag!

 

I det första numret är det Massimo Bottura, den världsberömda kocken på Osteria Francescana i Modena (tre Michelin-stjärnor och utsedd till världens bästa restaurang ett flertal gånger) som öppnar dörrarna till sitt hem och kök, berättar sin historia och avslöjar en del av sina minnesvärda recept. Här finns också berättelserna om bönderna och producenterna – kvinnor och män som i högsta grad bidrar till kockens rätter och det italienska kökets identitet. Ett exempel är en historisk, första gemensam, intervju med två av de största förgrundsfigurerna för det italienska kaffet, Andrea Illy och Giuseppe Lavazza.

”Från norr till söder är Italien en halvö rik på kultur, historia och innovation. Förenade kan vi göra allt. Jag drömmer om erkännandet av det italienska köket som ett världsarv hos UNESCO.” understryker Massimo Bottura.
De andra kockarna som ägnas varsitt nummer är Malcom Pagani, Andrea Grignaffini, Patrizia Re Rebaudengo, Camilla Baresani och Paolo Marchi.
Goda Italien applåderar initiativet och hoppas att det snart går att uppleva ”la cucina italiana” i Unesco-byggnaden i Paris, som av en händelse är designad av italienaren Pierluigi Nervi.

 

Vill du också laga de goda autentiska maträtterna från ”la cucina italiana” hittar du recepten här: Recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...

Läs mer

Surdegsbröd

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...

Läs mer

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på oavsett om din adress är i Sverige eller Italien!

Läs mer

Torta-di-more-e-yogurt

Torta di more e yogurt

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett ...

Läs mer