Från den klassiska firman Fontanafredda kommer ett härligt mousserande vin gjort på 70% pinot nero (pinot noir) och 30% chardonnay. Alta Langa DOCG är en ursprungsbeteckning som enbart gäller mousserande vin från utvalda områdena i Piemonte.
Firman grundades redan 1878 av greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Vittorio Emanuele II. Vinet har en mycket frisk smak med inslag av äpplen, nötter, gula päron, kex och citrusskal och ska serveras svalt som aperitif eller till fina skaldjur.
Artikelnummer: 7949
Pris: 171 kronor
Alkohol: 12,5%
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min…
Fontanafredda Alta Langa Brut Limited Edition Från den klassiska firman Fontanafredda kommer ett härligt mousserande vin gjort på 70% pinot nero (pinot noir) och 30% chardonnay. Alta Langa DOCG är en ursprungsbeteckning som enbart gäller mousserande vin från utvalda områdena i Piemonte. Firman grundades redan 1878 av greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Vittorio Emanuele II. Vinet har en mycket frisk smak med inslag av äpplen, nötter, gula päron, kex och citrusskal och ska serveras svalt som aperitif eller till fina skaldjur. Artikelnummer: 7949Pris: 171 kronorAlkohol: 12,5%
Från den klassiska firman Fontanafredda kommer ett härligt mousserande vin gjort på 70% pinot nero (pinot noir) och 30% chardonnay. Alta Langa DOCG är en ursprungsbeteckning som enbart gäller mousserande vin från utvalda områdena i Piemonte.
Firman grundades redan 1878 av greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Vittorio Emanuele II. Vinet har en mycket frisk smak med inslag av äpplen, nötter, gula päron, kex och citrusskal och ska serveras svalt som aperitif eller till fina skaldjur.
Artikelnummer: 7949
Pris: 171 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Recept till vitt vin!
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En…
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från…
Crostini con funghi e ricotta
Rostade brödskivor med ricottakräm,…
Spaghetti alle vongole
Börja med att förbereda musslorna.…