Foto: Torbjörn Palmberg

To beef or not to beef

Om du älskar italiensk mat i allmänhet och kött i synnerhet så får du inte missa ett besök på Antica Macelleria Cecchini och den ”ofrivillige” slaktaren Dario Cecchini i byn Panzano mitt i Chianti. Den numera legendariske och världsberömda slaktaren ville egentligen lämna byn bli veterinär men ödet ville annorlunda och han återvände till familjeföretaget efter några år för att följa i tidigare generationers spår. Men man kan säga att han har lyckats att kombinera både yrkena då djuren måste må bra för att ge ett bra kött. Genom att tillaga och äta alla delar på djuret och inte bara utvalda delar menar Dario att vi visar det den respekt det förtjänar.

Att handla på Antica Macelleria Cecchini är en fantastisk upplevelse som kan och ska ta tid. Medan du väntar i butiken bjuds du på vin, bröd och salumi – allt ackompanjerat av musik och Darios anekdoter. Har du tur så kanske han reciterar Dante eller bjuder sin legendariska slogan ”to beef or not to beef”!

Dario lyckades inte lämna byn för att se världen, men istället har han med sin passion och kunskap skapat ett slakteri som tagit hela världen till byn!

Marco Colicchio Delic

Marco Colicchio Cinquanta Filari

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…

Read More

poggio le volpi roma rosso

Poggio le Volpi Roma Rosso

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Read More

Fyra fantastiska recept !

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Läs mer

Potatisgnocchi med bräserat kött

Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...

Läs mer

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.

Läs mer

Amaretto Sicily

Amaretto Sicily

En enkel sommardrink! Du behöver endast tre ingredienser: amaretto, Villa Cardea Limoncello och citronsaft. Gör så här: ...

Läs mer