PIZZERIA CALVINO

När vi frågade lokalbefolkningen i Trapani om var man äter den bästa pizzan var svaret unisont: ”Calvino!”. På en oansenlig gata, ett par kvarter bort från den populära gågatan mitt i den gamla stadsdelen vid hamnen i Trapani ligger Pizzeria Salvatore Calvino. Om det inte vore för alla människor som trängs utanför dörren så är den lätt att missa – ett ”hål i väggen” med ett par meters front mot gatan.

Pizzeria Calvino Trapani Men om du går igenom den smala korridoren bakom den trånga entrén så öppnar sig en labyrint av rum innanför som rymmer många fler av vad ingången ger sken av. Här är det raka rör som gäller – väggarna är kaklade och lysrör i taket står för belysningen. Det är slamrigt, stökigt och helt oemotståndligt. Fokuset ligger istället på de magnifika pizzorna, som mycket riktigt är av högsta kvalitet!

Marco Colicchio Delic

Marco Colicchio Cinquanta Filari

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…

Read More

poggio le volpi roma rosso

Poggio le Volpi Roma Rosso

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Read More

Fyra fantastiska recept !

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia

Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Läs mer