Ribollita - bönsoppa från Toscana

RibollitaBönsoppa från Toscana

 Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar
  Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna.  Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

RibollitaBönsoppa från Toscana

Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...

Läs mer

Torta-di-biscotti-e-cioccolato

Torta di biscotti e cioccolato

En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm