RibollitaBönsoppa från Toscana
Ingredienser Ribollita: (4 pers)
150 gr torkade vita bönor 100 gr pancetta (valfritt) ½ savojkål, strimlad 2 skivade morötter 1 burk (400 gr) hela tomater 1 liter köttbuljong 1 msk hackad oregano 1 gul lök 4 skivor dagsgammalt lantbröd 3 – 4 msk riven parmigiano 2 msk olivolja Salt och nymalen svartpeppar Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio
RibollitaBönsoppa från Toscana
Ingredienser Ribollita: (4 pers)
150 gr torkade vita bönor 100 gr pancetta (valfritt) ½ savojkål, strimlad 2 skivade morötter 1 burk (400 gr) hela tomater 1 liter köttbuljong 1 msk hackad oregano 1 gul lök 4 skivor dagsgammalt lantbröd 3 – 4 msk riven parmigiano 2 msk olivolja Salt och nymalen svartpeppar
Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio
Fyra fantastiska recept !
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Gulasch triestino
En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...