RibollitaBönsoppa från Toscana
Ingredienser Ribollita: (4 pers)
150 gr torkade vita bönor 100 gr pancetta (valfritt) ½ savojkål, strimlad 2 skivade morötter 1 burk (400 gr) hela tomater 1 liter köttbuljong 1 msk hackad oregano 1 gul lök 4 skivor dagsgammalt lantbröd 3 – 4 msk riven parmigiano 2 msk olivolja Salt och nymalen svartpeppar Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio
RibollitaBönsoppa från Toscana
Ingredienser Ribollita: (4 pers)
150 gr torkade vita bönor 100 gr pancetta (valfritt) ½ savojkål, strimlad 2 skivade morötter 1 burk (400 gr) hela tomater 1 liter köttbuljong 1 msk hackad oregano 1 gul lök 4 skivor dagsgammalt lantbröd 3 – 4 msk riven parmigiano 2 msk olivolja Salt och nymalen svartpeppar
Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio
Fyra fantastiska recept !
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...