Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):

  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 g penne rigate
  • 75 g riven pecorino
  • Salt

 

Gör Penne all arrabiata så här:

Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.

 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.

 

Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.

 

Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.

 

Läs också dessa recept:

Pasta-recept

Spaghetti alle vongole

Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):

  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 g penne rigate
  • 75 g riven pecorino
  • Salt

Gör Penne all arrabiata så här:

Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.

 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt och koka pastan halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.

 

Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.

 

Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.

 

Läs också dessa recept:

Pasta-recept

Spaghetti alle vongole

Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Godmother

Godmother

Enkel drink med endast två komponenter, italienska mandellikören amaretto och vodka. Drinken är en variant på Godfather, den klassiska...

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

Peter Nordins Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.

Läs mer

Insalata caprese

Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.

Läs mer