Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)

  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata

 

Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.

 

Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.

 

Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!

Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)

  • 2 msk pinjenötter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
  • 1 dl olivolja
  • Spaghetti
  • Burrata

Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.

 

Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.

 

Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer