Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Mer Pasta !
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.
Linguine con asparagi e limone
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!
Lasagne con zucca e stracciatella
En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...