Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Pesto alla Genovese
Gör din egen pesto!
Ingredienser Pesto alla Genovese: (2-3 personer)
- 2 msk pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 nävar färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 msk vardera av riven parmigiano och pecorino romano
- 1 dl olivolja
- Spaghetti
- Burrata
Gör så här:
Torrosta pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en aning och hacka dem grovt. Skala och grovhacka vitlöken.
Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Blanda peston med nykokt spaghetti och toppa med burrata.
Mer Pasta !
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!