Tagliatelle con finferliKantarellpasta

Kantarellen är kanske den svamp som vi i Sverige älskar allra mest, men visste du att den växer även i norra Italien och kanske främst förknippas med regionen Trentino-Alto Adige.

På italienska heter den finferli och njuts med fördel med nykokt tagliatelle och den lokala rökta skinkan speck!

 

Ingredienser:

  • 320 g tagliatelle
  • 350 g kantareller
  • 120 g speck (eller bacon)
  • 100 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar timjan, hackad
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • Riven parmigiano reggiano efter smak

 

Gör så här:

Förbered grönsaksbuljongen och håll den varm. Rengör under tiden kantarellerna och skär dem i ganska stora bitar.

Hacka löken fint och skiva vitlöken tunt. Häll olja i en stekpanna och ”svetta” lök och vitlök på låg värme i ca 15 minuter. Krydda med timjan och persilja. Tillsätt sedan svampen och stek i ca 10 minuter.

Skär ner speck eller bacon i tärningar och lägg sedan till den i pannan och fräs i ett par minuter. Tillsätt vin och buljong och låt stå på värmen i ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt till sist med salt och peppar.

Koka tagliatellen ”al dente” i välsaltat vatten. Lyft över den kokta pastan i pannan och blanda väl med svampblandningen.

Bland ner riven och parmesanost och garnera med hackad persilja innan servering. Njut pastan rykande varm med ett glas gott vin! Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Tagliatelle con finferliKantarellpasta

Kantarellen är kanske den svamp som vi i Sverige älskar allra mest, men visste du att den växer även i norra Italien och kanske främst förknippas med regionen Trentino-Alto Adige.

På italienska heter den finferli och njuts med fördel med nykokt tagliatelle och den lokala rökta skinkan speck!

 

Ingredienser:

  • 320 g tagliatelle
  • 350 g kantareller
  • 120 g speck (eller bacon)
  • 100 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar timjan, hackad
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Förbered grönsaksbuljongen och håll den varm. Rengör under tiden kantarellerna och skär dem i ganska stora bitar.

Hacka löken fint och skiva vitlöken tunt. Häll olja i en stekpanna och ”svetta” lök och vitlök på låg värme i ca 15 minuter. Krydda med timjan och persilja. Tillsätt sedan svampen och stek i ca 10 minuter.

Skär ner speck eller bacon i tärningar och lägg sedan till den i pannan och fräs i ett par minuter. Tillsätt vin och buljong och låt stå på värmen i ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt till sist med salt och peppar.

Koka tagliatellen ”al dente” i välsaltat vatten. Lyft över den kokta pastan i pannan och blanda väl med svampblandningen.

Bland ner riven och parmesanost och garnera med hackad persilja innan servering. Njut pastan rykande varm med ett glas gott vin! Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Läs mer

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...

Läs mer

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer