Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, sardeller, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, ansjovis, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Fyra fantastiska recept !
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...
Ricciarelli
Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.