Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.
Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%
Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.
Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Förrätter / Antipasti,Tomas Bacoccoli
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Recept till vitt vin!
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är…
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio…
Pasta con la mollica
Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan…