Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.
Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%
Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan, på sin höjd kände folk till de lättdruckna vita vinerna från Frascati eller Est! Est!! Est!!! Men tack vare en naturvinsboom så är detta på väg att förändras. I den italienska huvudstaden kryllar det numera av vinbarer och restauranger som gärna serverar närodlade viner istället för att plocka fram en Barolo eller Chianti. Runt den italienska huvudstaden finns det numera flera väldigt intressanta vinproducenter som gör viner med tydlig lokal karaktär ofta på druvsorter som man bara hittar här. Ett exempel är Marco Colicchio, som i närheten av staden Frascati gör fräscha viner, dels på traktens vanligaste druva Malvasia men även denna ”field blend” på druvorna Grecchetto, Falanghina, Trebbiano och Malvasia.
Artikelnummer: 72321
Pris: 219 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Bruschetta con tapenade italiana
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Recept till vitt vin!
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat.…
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter…
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…