Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.