Gnocchi med salsiccia och salvia

Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

 

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan. 

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.

Läs mer

Bruschetta med italiensk råbiff

Trevligt tilltugg av surdegsbröd toppat med råbiff på italienska smaker

Läs mer

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm