Gnocchi med salsiccia och salvia

Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

 

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan. 

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...

Läs mer

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Läs mer

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...

Läs mer

Espresso Martini

Espresso Martini

Enkel, lyxig och god kaffedrink.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm