Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!
Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)
-
ca 3 dl kaffe
-
4 ägg
-
100g socker (lite mer än 1 dl)
-
500g Mascarpone
- Savoiardikex
Gör så här:
Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.
Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.
Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.
Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.
Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!
Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!
Missa inte:
Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!
Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)
-
ca 3 dl kaffe
-
4 ägg
-
100g socker (lite mer än 1 dl)
-
500g Mascarpone
- Savoiardikex
Gör så här:
Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.
Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.
Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.
Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.
Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!
Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli
Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.