En trotjänare uppmärksammas!
En trotjänare uppmärksammas!I Det italienska vinet, Fontana Candida Frascati.
Det avlånga sko-landet Italien producerar en stor mängd olika viner där några har anor sedan romartiden medan andra såg sin första årgång 2020.
I vår ständiga jakt på nyheter så är det lätt att glömma favoriter som levererar årgång efter årgång efter årgång. Trotjänare som vi kanske tar för givna.
Ett sådant vin är Fontana Candida’s Frascati som funnits på Systembolagets hyllor sedan 1955 – någon form av rekord för en kärleksrelation mellan ett italienskt vin och svenska konsumenter.
En som håller med om epitetet ”trotjänare” är vinskribenten Gunilla Hultgren Karell som lyfter fram vinet i Expressen med beskrivningen ” Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” och sätter betyget 4 av 5. Ett vin som har hängt med sin tid och smakar lika gott som alltid. Må kärleken bestå länge än!
En trotjänare uppmärksammas!
En trotjänare uppmärksammas!I Det italienska vinet, Fontana Candida Frascati.
Det avlånga sko-landet Italien producerar en stor mängd olika viner där några har anor sedan romartiden medan andra såg sin första årgång 2020.
I vår ständiga jakt på nyheter så är det lätt att glömma favoriter som levererar årgång efter årgång efter årgång. Trotjänare som vi kanske tar för givna.
Ett sådant vin är Fontana Candida’s Frascati som funnits på Systembolagets hyllor sedan 1955 – någon form av rekord för en kärleksrelation mellan ett italienskt vin och svenska konsumenter.
En som håller med om epitetet ”trotjänare” är vinskribenten Gunilla Hultgren Karell som lyfter fram vinet i Expressen med beskrivningen ” Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” och sätter betyget 4 av 5. Ett vin som har hängt med sin tid och smakar lika gott som alltid. Må kärleken bestå länge än!
Fyra fantastiska recept !
Bruschetta con tapenade italiana
Tillbehör,Förrätter / Antipasti
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).
Italienskt kryddsmör
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...
Pasta alla Norma
Reportage,Vegetariskt,Pasta,Louise Laurenius
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.