En trotjänare uppmärksammas!

En trotjänare uppmärksammas!I Det italienska vinet, Fontana Candida Frascati.

Det avlånga sko-landet Italien producerar en stor mängd olika viner där några har anor sedan romartiden medan andra såg sin första årgång 2020.
I vår ständiga jakt på nyheter så är det lätt att glömma favoriter som levererar årgång efter årgång efter årgång. Trotjänare som vi kanske tar för givna.

Ett sådant vin är Fontana Candida’s Frascati som funnits på Systembolagets hyllor sedan 1955 – någon form av rekord för en kärleksrelation mellan ett italienskt vin och svenska konsumenter.

En som håller med om epitetet ”trotjänare” är vinskribenten Gunilla Hultgren Karell som lyfter fram vinet i Expressen med beskrivningen ” Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” och sätter betyget 4 av 5. Ett vin som har hängt med sin tid och smakar lika gott som alltid. Må kärleken bestå länge än!

 

Klicka här för att komma till Fontana Candida Frascati.

Läs mer om viner här!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

En trotjänare uppmärksammas!

En trotjänare uppmärksammas!I Det italienska vinet, Fontana Candida Frascati.

Det avlånga sko-landet Italien producerar en stor mängd olika viner där några har anor sedan romartiden medan andra såg sin första årgång 2020.
I vår ständiga jakt på nyheter så är det lätt att glömma favoriter som levererar årgång efter årgång efter årgång. Trotjänare som vi kanske tar för givna.

Ett sådant vin är Fontana Candida’s Frascati som funnits på Systembolagets hyllor sedan 1955 – någon form av rekord för en kärleksrelation mellan ett italienskt vin och svenska konsumenter.

En som håller med om epitetet ”trotjänare” är vinskribenten Gunilla Hultgren Karell som lyfter fram vinet i Expressen med beskrivningen ” Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” och sätter betyget 4 av 5. Ett vin som har hängt med sin tid och smakar lika gott som alltid. Må kärleken bestå länge än!

 

Klicka här för att komma till Fontana Candida Frascati.

Läs mer om viner här!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Läs mer

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.

Läs mer

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Läs mer