Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!

 

Ingredienser Spaghetti aglio olio:

  • 4 portioner spaghetti
  • 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 – 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor

 

Gör så här:

Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten.

Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin!

Njut nu av din Spaghetti aglio olio!

Buon appetito!

Läs också:

Recept på pasta
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!

 

Ingredienser Spaghetti aglio olio:

  • 4 portioner spaghetti
  • 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 – 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor

Gör så här:
Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända.

Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio!

Buon appetito!

Läs också:
Recept på pasta
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini

God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Maritozzi

Maritozzi

Gräddfyllda bullar från Rom. En perfekt frukost enligt en romare!

Läs mer

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm