Saltimbocca alla Romana Kalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.
Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)
- 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
- Vetemjöl
- Salt och peppar
- 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
- 8 färska salviablad
- 4 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
- 50 gr smör
Gör så här:
Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.
Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.
Läs också:
Saltimbocca alla RomanaKalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.
Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)
- 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
- Vetemjöl
- Salt och peppar
- 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
- 8 färska salviablad
- 4 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
- 50 gr smör
Gör så här:
Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.
Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...
Limoncello Tonic
Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir alltmer populär både i Italien och i Sverige. Allt du behöver är ...
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...