Primo Bianco

Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Read More

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Read More

Primo-BiancoPrimo Bianco Vermentino di Sardegna Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön. En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar. Artikelnummer: 2575Pris: 111 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Vermentino är en druva som odlas flitigt längs kusterna runt hela Medelhavet och inte minst på öarna, som Sardinien. Det här vinet kommer från de sandrika jordarna i området Sulcis på den södra delen av ön.

En matvänligt, fruktig smak med päron, gröna äpplen, mandelblommor, galiamelon och citrus som smakar extra bra till salta fiskar och krämiga ostar.

Artikelnummer: 2575
Pris: 111 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Torta Sbrisolona

En härligt krispig mandelkaka från Mantua

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Burrata-med-persika
Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt…

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en…

Violettas Panzanella
Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid…

Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm