Torta Alle Fragole Di NonnaMormors jordgubbstårta
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt mjuk och fluffig kaka med frukt i bitar som både är vacker att se på och god att smaka. Det här receptet är utan smör, och användandet av olja ger den en mjuk och lättare konsistens. Ingredienser:
300 g jordgubbar 3 ägg 150 g socker 180 g mjöl tipo 00 eller vetemjöl special ½ dl mjölk ½ dl jordnötsolja 1 vaniljstång 1 tsk bakpulver 1 citronskal 1 nypa salt florsocker efter smak Gör så här:Börja med att värma ugnen till 180 ° C. Vispa äggen med socker, salt, olja och frön från vaniljstången. Tillsätt mjölken och till sist det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret. Tvätta och rensa jordgubbarna. Dela dem på längden. Klä en rund springform med en diameter på 22 - 24 cm med bakplåtspapper. Häll hälften av blandningen och tillsätt hälften av mängden jordgubbar. Täck med den återstående blandningen och avsluta med att arrangera resterande jordgubbar på ytan. Sätt in kakan i ugnen och tillaga i 40 - 45 minuter. Gör ett tandpetartest för att kontrollera om den är färdig. När den är klar tar du ut jordgubbstårtan och låt den svalna ordentligt innan servering. Strö den med florsocker efter smak innan du njuter av den.
Torta Alle Fragole DiNonnaMormors jordgubbstårta
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt mjuk och fluffig kaka med frukt i bitar som både är vacker att se på och god att smaka. Det här receptet är utan smör, och användandet av olja ger den en mjuk och lättare konsistens. Ingredienser:
300 g jordgubbar 3 ägg 150 g socker 180 g mjöl tipo 00 eller vetemjöl special ½ dl mjölk ½ dl jordnötsolja 1 vaniljstång 1 tsk bakpulver 1 citronskal 1 nypa salt florsocker efter smak
Gör så här: Börja med att värma ugnen till 180 ° C. Vispa äggen med socker, salt, olja och frön från vaniljstången. Tillsätt mjölken och till sist det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret. Tvätta och rensa jordgubbarna. Dela dem på längden. Klä en rund springform med en diameter på 22 - 24 cm med bakplåtspapper. Häll hälften av blandningen och tillsätt hälften av mängden jordgubbar. Täck med den återstående blandningen och avsluta med att arrangera resterande jordgubbar på ytan. Sätt in kakan i ugnen och tillaga i 40 - 45 minuter. Gör ett tandpetartest för att kontrollera om den är färdig. När den är klar tar du ut jordgubbstårtan och låt den svalna ordentligt innan servering. Strö den med florsocker efter smak innan du njuter av den.
Gör så här:
Börja med att värma ugnen till 180 ° C. Vispa äggen med socker, salt, olja och frön från vaniljstången. Tillsätt mjölken och till sist det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret.
Tvätta och rensa jordgubbarna. Dela dem på längden. Klä en rund springform med en diameter på 22 - 24 cm med bakplåtspapper. Häll hälften av blandningen och tillsätt hälften av mängden jordgubbar. Täck med den återstående blandningen och avsluta med att arrangera resterande jordgubbar på ytan.
Sätt in kakan i ugnen och tillaga i 40 - 45 minuter. Gör ett tandpetartest för att kontrollera om den är färdig. När den är klar tar du ut jordgubbstårtan och låt den svalna ordentligt innan servering. Strö den med florsocker efter smak innan du njuter av den.
Fler italienska desserter !
Kanelpannacotta
Recept,Desserter,Italiensk julmat
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…
Tiramisú Al Limoncello
Recept,Desserter,Italiensk buffé
En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…
Salame Di Cioccolato
Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på…
Torta di more e yogurt
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med…