Torta Alle Fragole Di NonnaMormors jordgubbstårta

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt mjuk och fluffig kaka med frukt i bitar som både är vacker att se på och god att smaka. Det här receptet är utan smör, och användandet av olja ger den en mjuk och lättare konsistens.

 

Ingredienser:

  • 300 g jordgubbar
  • 3 ägg
  • 150 g socker
  • 180 g mjöl tipo 00 eller vetemjöl special
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl jordnötsolja
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citronskal
  • 1 nypa salt
  • florsocker efter smak

 

Gör så här:

Börja med att värma ugnen till 180 ° C. Vispa äggen med socker, salt, olja och frön från vaniljstången. Tillsätt mjölken och till sist det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret.

Tvätta och rensa jordgubbarna. Dela dem på längden. Klä en rund springform med en diameter på 22 – 24 cm med bakplåtspapper. Häll hälften av blandningen och tillsätt hälften av mängden jordgubbar. Täck med den återstående blandningen och avsluta med att arrangera resterande jordgubbar på ytan.

Sätt in kakan i ugnen och tillaga i 40 – 45 minuter. Gör ett tandpetartest för att kontrollera om den är färdig. När den är klar tar du ut jordgubbstårtan och låt den svalna ordentligt innan servering. Strö den med florsocker efter smak innan du njuter av den.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Torta Alle Fragole DiNonnaMormors jordgubbstårta

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt mjuk och fluffig kaka med frukt i bitar som både är vacker att se på och god att smaka. Det här receptet är utan smör, och användandet av olja ger den en mjuk och lättare konsistens.

 

Ingredienser:

  • 300 g jordgubbar
  • 3 ägg
  • 150 g socker
  • 180 g mjöl tipo 00 eller vetemjöl special
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl jordnötsolja
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citronskal
  • 1 nypa salt
  • florsocker efter smak

Gör så här:
Börja med att värma ugnen till 180 ° C. Vispa äggen med socker, salt, olja och frön från vaniljstången. Tillsätt mjölken och till sist det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret.

Tvätta och rensa jordgubbarna. Dela dem på längden. Klä en rund springform med en diameter på 22 – 24 cm med bakplåtspapper. Häll hälften av blandningen och tillsätt hälften av mängden jordgubbar. Täck med den återstående blandningen och avsluta med att arrangera resterande jordgubbar på ytan.

Sätt in kakan i ugnen och tillaga i 40 – 45 minuter. Gör ett tandpetartest för att kontrollera om den är färdig. När den är klar tar du ut jordgubbstårtan och låt den svalna ordentligt innan servering. Strö den med florsocker efter smak innan du njuter av den.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Millefoglie ai frutti di bosco

Millefoglie ai frutti di bosco

En bakelse av krispig smördeg, mjuk vaniljkräm och friska…

Read More

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Read More

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…

Read More

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören……

Read More