Torta Alle Fragole Di NonnaMormors jordgubbstårta

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt mjuk och fluffig kaka med frukt i bitar som både är vacker att se på och god att smaka. Det här receptet är utan smör, och användandet av olja ger den en mjuk och lättare konsistens. Ingredienser:
  • 300 gr jordgubbar
  • 3 ägg
  • 150 gr socker
  • 180 gr mjöl tipo 00 eller vetemjöl special
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl jordnötsolja
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citronskal
  • 1 nypa salt
  • florsocker efter smak
 Gör så här:Börja med att värma ugnen till 180 ° C. Vispa äggen med socker, salt, olja och frön från vaniljstången. Tillsätt mjölken och till sist det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret. Tvätta och rensa jordgubbarna. Dela dem på längden. Klä en rund springform med en diameter på 22 - 24 cm med bakplåtspapper. Häll hälften av blandningen och tillsätt hälften av mängden jordgubbar. Täck med den återstående blandningen och avsluta med att arrangera resterande jordgubbar på ytan. Sätt in kakan i ugnen och tillaga i 40 - 45 minuter. Gör ett tandpetartest för att kontrollera om den är färdig. När den är klar tar du ut jordgubbstårtan och låt den svalna ordentligt innan servering. Strö den med florsocker efter smak innan du njuter av den.

Torta Alle Fragole DiNonnaMormors jordgubbstårta

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt mjuk och fluffig kaka med frukt i bitar som både är vacker att se på och god att smaka. Det här receptet är utan smör, och användandet av olja ger den en mjuk och lättare konsistens. Ingredienser:
  • 300 gr jordgubbar
  • 3 ägg
  • 150 gr socker
  • 180 gr mjöl tipo 00 eller vetemjöl special
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl jordnötsolja
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citronskal
  • 1 nypa salt
  • florsocker efter smak

 Gör så här:
  
Börja med att värma ugnen till 180 ° C. Vispa äggen med socker, salt, olja och frön från vaniljstången. Tillsätt mjölken och till sist det siktade mjölet tillsammans med bakpulvret.
  
Tvätta och rensa jordgubbarna. Dela dem på längden. Klä en rund springform med en diameter på 22 - 24 cm med bakplåtspapper. Häll hälften av blandningen och tillsätt hälften av mängden jordgubbar. Täck med den återstående blandningen och avsluta med att arrangera resterande jordgubbar på ytan.
  
Sätt in kakan i ugnen och tillaga i 40 - 45 minuter. Gör ett tandpetartest för att kontrollera om den är färdig. När den är klar tar du ut jordgubbstårtan och låt den svalna ordentligt innan servering. Strö den med florsocker efter smak innan du njuter av den.

Fler italienska desserter !

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…

Läs recept

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs recept

Cannoli från Sicilien

Cannoli från Sicilien

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Limoncello-sås-till-färska-bär

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med…

Läs recept