Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!

Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Read More

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…

Read More

Nizza-Silvano-Nebbiolo-d’AlbaNizza Silvano Nebbiolo d’Alba Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel! Artikelnummer: 72707Pris: 201 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!

Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Ragú på högrev

Mustigt långkok på högrev med italienska smaker.

Läs mer

Ragù bianco

Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt,…

Agnello-a-scottadito
Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med…

Potatisgnocchi med bräserat kött
Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt…