Nizza Silvano Nebbiolo d’Alba

Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!

Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Read More

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…

Read More

Nizza-Silvano-Nebbiolo-d’AlbaNizza Silvano Nebbiolo d’Alba Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel! Artikelnummer: 72707Pris: 201 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!

Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...

Läs mer

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

Ragú på högrev

Mustigt långkok på högrev med italienska smaker.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Carpaccio di manzo con rucola e grana
Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan,…

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto
Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna…

Agnello-a-scottadito
Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med…

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm