Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
- 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
- 1 vitlöksklyfta fint hackad
- 1 liten bit chili fint hackad
- 2 matskedar extra virgin olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 tsk citron zest
- 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
- extra virgin olivolja till serveringen
- salt och peppar
Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.
Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.
Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
- 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
- 1 vitlöksklyfta fint hackad
- 1 liten bit chili fint hackad
- 2 matskedar extra virgin olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 tsk citron zest
- 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
- extra virgin olivolja till serveringen
- salt och peppar
Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.
Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.
Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Mer av Peter Nordin !
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Fisk/skaldjur
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...
Mer av Peter Nordin !
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...
Jakten på en svunnen tid
Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av korvar och skinkor i Marche! Men i stället fick jag ge mig ut på en resa genom historien i Keltisk mystik, lära mig om vildmarkerna i Abruzzerna, träffa en familj med passion och möta Marches drottning av Porchetta.