Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!

Ingredienser:

  • 1 grapefrukt
  • 2 apelsiner
  • 2 burrata
  • 1 fänkål
  • 1 silverlök
  • 1 dl mandel
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja av hög kvalitet

 

Gör så här:

Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.

 

Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!

Ingredienser:

  • 1 grapefrukt
  • 2 apelsiner
  • 2 burrata
  • 1 fänkål
  • 1 silverlök
  • 1 dl mandel
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja av hög kvalitet

Gör så här:

Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.

 

Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Surdegsbröd

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...

Läs mer

Paolos-Tiramisú

Paolo’s Tiramisú

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Läs mer

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Läs mer

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Läs mer