Det italienska köket – ett världsarv?

Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor tillbaka till 1929 har nominerat ”det italienska köket” och Italiens gastronomiska traditioner till UNESCO:s världsarvslista.

 

Sedan sommaren 2020 har de också stöttat nomineringen med sex stycken specialutgåvor i samarbete med Condé Nast där sex stycken kända italienska kockar i varsitt nummer får bidra med sina historier och sina recept i vad som kan betecknas som ett aptitretande ansökningsunderlag!

 

I det första numret är det Massimo Bottura, den världsberömda kocken på Osteria Francescana i Modena (tre Michelin-stjärnor och utsedd till världens bästa restaurang ett flertal gånger) som öppnar dörrarna till sitt hem och kök, berättar sin historia och avslöjar en del av sina minnesvärda recept. Här finns också berättelserna om bönderna och producenterna – kvinnor och män som i högsta grad bidrar till kockens rätter och det italienska kökets identitet. Ett exempel är en historisk, första gemensam, intervju med två av de största förgrundsfigurerna för det italienska kaffet, Andrea Illy och Giuseppe Lavazza.

 

”Från norr till söder är Italien en halvö rik på kultur, historia och innovation. Förenade kan vi göra allt. Jag drömmer om erkännandet av det italienska köket som ett världsarv hos UNESCO.” understryker Massimo Bottura.
De andra kockarna som ägnas varsitt nummer är Malcom Pagani, Andrea Grignaffini, Patrizia Re Rebaudengo, Camilla Baresani och Paolo Marchi.
Goda Italien applåderar initiativet och hoppas att det snart går att uppleva ”la cucina italiana” i Unesco-byggnaden i Paris, som av en händelse är designad av italienaren Pierluigi Nervi.

 

Vill du också laga de goda autentiska maträtterna från ”la cucina italiana” hittar du recepten här: Recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor tillbaka till 1929 har nominerat ”det italienska köket” och Italiens gastronomiska traditioner till UNESCO:s världsarvslista.

 

Sedan sommaren 2020 har de också stöttat nomineringen med sex stycken specialutgåvor i samarbete med Condé Nast där sex stycken kända italienska kockar i varsitt nummer får bidra med sina historier och sina recept i vad som kan betecknas som ett aptitretande ansökningsunderlag!

 

I det första numret är det Massimo Bottura, den världsberömda kocken på Osteria Francescana i Modena (tre Michelin-stjärnor och utsedd till världens bästa restaurang ett flertal gånger) som öppnar dörrarna till sitt hem och kök, berättar sin historia och avslöjar en del av sina minnesvärda recept. Här finns också berättelserna om bönderna och producenterna – kvinnor och män som i högsta grad bidrar till kockens rätter och det italienska kökets identitet. Ett exempel är en historisk, första gemensam, intervju med två av de största förgrundsfigurerna för det italienska kaffet, Andrea Illy och Giuseppe Lavazza.

”Från norr till söder är Italien en halvö rik på kultur, historia och innovation. Förenade kan vi göra allt. Jag drömmer om erkännandet av det italienska köket som ett världsarv hos UNESCO.” understryker Massimo Bottura.
De andra kockarna som ägnas varsitt nummer är Malcom Pagani, Andrea Grignaffini, Patrizia Re Rebaudengo, Camilla Baresani och Paolo Marchi.
Goda Italien applåderar initiativet och hoppas att det snart går att uppleva ”la cucina italiana” i Unesco-byggnaden i Paris, som av en händelse är designad av italienaren Pierluigi Nervi.

 

Vill du också laga de goda autentiska maträtterna från ”la cucina italiana” hittar du recepten här: Recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer

Crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..

Läs mer

Villa Cardea Drink med kanel

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch

Läs mer

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm