Insalata Estiva

Insalata EstivaItaliensk sommarsallad 

En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!

 

Ingredienser:

  • 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
  • 1 mogen melon, gärna cantaloupe
  • 2 st mozzarella
  • Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
  • Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt & peppar efter smak

 

Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.

Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.

Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen.  Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.

 

Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata EstivaItaliensk sommarsallad

En somrig sallad fylld med många italienska smaker i en härlig blandning. Kan inte bli något annat än riktigt gott – buonissimo!

 

Ingredienser:

  • 400 gr tomater, gärna små i blandade färger
  • 1 mogen melon, gärna cantaloupe
  • 2 st mozzarella
  • Krutonger, gärna hemmagjorda av surdegsbröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • En näve (ca 50 gr) ruccolasallad
  • Lufttorkad skinka av parmatyp, räkna 3-4 skivor per portion
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt & peppar efter smak

Gör så här:
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund medan du förbereder resten.

Skala och dela melonköttet i lite större bitar. Lägg mozzarellan på lite hushållspapper så att du blir av med överflödig vätska. Rosta eller stek bitar av surdegsbrödet och smaksätt med olivolja och lite flingsalt. Du kan såklart använda färdiga krutonger men det är värt besväret att göra dem själv.

Lägg upp tomater, melon och lite basilika på ett fat, och toppa med rucola. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och lägg på salladen.  Avsluta med skinka, basilikablad och krutonger. Ringla över olivolja och balsamvinäger, och tillsätt salt och peppar efter smak.

 

Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Read More

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Read More

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Read More

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

cacio-e-pepe
Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Read More

Torrone
Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm