Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp
Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.
Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
- 1 lätt krossad vitlöksklyfta
- Salt och nymalen pappar efter behag
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
Gör så här:
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.
Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!
Läs också:
Crostini di polenta con funghi.
Följ oss på:
[ratemypost]
Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp
Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.
Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
- 1 lätt krossad vitlöksklyfta
- Salt och nymalen pappar efter behag
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
Gör så här:
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.
Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!
Läs också:
Crostini di polenta con funghi.
Följ oss på:
[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Pasta e fagioli
Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten..
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.
Ricciarelli
Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.