Festa Della Republicca
Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.
Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!
TANTI AUGURI ITALIA!
Festa Della Republicca
Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della Republicca Italiana” som är det officiella namnet. Efter andra världskriget, genomfördes en folkomröstning om det framtida statsskicket – monarki eller republik. Denna genomfördes 2 och 3 juni 1946 och förespråkarna för en republik vann en knapp men klar seger, 54% – 46%, Efter 85 år som kungadöme blev det enade Italien en republik, och detta firas varje år den 2 juni. Dagen kan också ses som en symbol för slutet av fascismen under Mussolini.
Här i Sverige firas det bland annat med eventet ”True Italian Taste” på Eataly i Stockholm där Goda Italien såklart finns med på ett hörn. Håll koll på våra sociala kanaler under dagen!
TANTI AUGURI ITALIA!
Fyra fantastiska recept !
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...