Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg.

 

Du behöver:

 

Ingredienser:

  • 5 dl durumvete
  • 4 ekologiska ägg
  • 1 msk olivolja, gärna italiensk

 

 

Gör så här:

Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.

Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.

Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)

Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.

Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.

Forma till valfri pasta.

 

Läs också:

Spaghetti al Rancetto

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Penne alla Vodka

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg.

Du behöver:

Ingredienser:

  • 5 dl durumvete
  • 4 ekologiska ägg
  • 1 msk olivolja, gärna italiensk

Gör så här:

Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.

Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.

Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)

Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.

Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.

Forma till valfri pasta.

 

Läs också:

Spaghetti al Rancetto

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Penne alla Vodka

Fyra fantastiska recept !

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...

Läs mer

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.

Läs mer

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

Läs mer

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm