Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Arancini Verdi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...