Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg.

 

Du behöver:

 

Ingredienser:

  • 5 dl durumvete
  • 4 ekologiska ägg
  • 1 msk olivolja, gärna italiensk

 

 

Gör så här:

Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.

Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.

Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)

Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.

Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.

Forma till valfri pasta.

 

Läs också:

Spaghetti al Rancetto

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Penne alla Vodka

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg.

Du behöver:

Ingredienser:

  • 5 dl durumvete
  • 4 ekologiska ägg
  • 1 msk olivolja, gärna italiensk

Gör så här:

Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.

Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.

Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)

Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.

Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.

Forma till valfri pasta.

 

Läs också:

Spaghetti al Rancetto

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Penne alla Vodka

Fyra fantastiska recept !

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.

Läs mer

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

L’iniezione di limone

L’iniezione di limone

En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.

Läs mer

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm