Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!
Ingredienser:
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 150 g lemon curd
- 1 msk citronjuice
Toppa med:
- Maränger eller savoiardi kex
- färska hallon
- citronzest
Gör så här:
Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!
Ingredienser:
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 150 g lemon curd
- 1 msk citronjuice
Toppa med:
- Maränger eller savoiardi kex
- färska hallon
- citronzest
Gör så här:
Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Fyra fantastiska recept !
Burrata med grillad persika
Förrätter / Antipasti,Grill,Vegetariskt
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!