Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.
Casalforte Valpolicella Ripasso Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom. Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel. Artikelnummer: 5352Pris: 106 kronorAlkohol: 14%
Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Rätter att avnjuta med vinet:
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien…
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med…
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt,…
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på…