Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan

Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.

 

Ingredienser: 

  • 400 g Oxfilé
  • 100 g Rucolasallad
  • 100 g parmesanost
  • 1-2 msk inlagd kapris
  • 2 citroner
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • citronskiva för garnering
  • Salt och peppar

 

Gör så här: 

Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.

 

Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen. 

 

Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan

Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.

 

Ingredienser: 

  • 400 g Oxfilé
  • 100 g Rucolasallad
  • 100 g parmesanost
  • 1-2 msk inlagd kapris
  • 2 citroner
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • citronskiva för garnering
  • Salt och peppar
Marco Colicchio

Gör så här: 

Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.

 

Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen. 

 

Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten..

Läs mer

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.

Läs mer

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...

Läs mer

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm