Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Fyra fantastiska recept !
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...
Peter Nordins Tiramisù
Desserter,Vi Gillar,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.
Crostini med persimon, ricotta och pancetta
Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost.