Bruschette Ai Funghi Finferli

Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
  • 3 nävar kantareller
  • ca 50g smör
  • rosmarin
  • salt och peppar
  • parmesanost
  • olivolja

 

Gör så här:

Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.

Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.

Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
  • 3 nävar kantareller
  • ca 50g smör
  • rosmarin
  • salt och peppar
  • parmesanost
  • olivolja

Gör så här:

Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.

Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.

Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!

Monterustico Dogliani

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gulasch triestino

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...

Läs mer

Estate crudele (Cruel summer)

Estate crudele (Cruel summer)

Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.

Läs mer

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm