Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Lasagne con zucca e stracciatella
En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns
Casalforte Valpolicella Ripasso Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom. Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel. Artikelnummer: 5352Pris: 106 kronorAlkohol: 14%
Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Rätter att avnjuta med vinet:
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept…
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan,…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt…