Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa från den eviga staden. Med sina fruktiga aromer av citrus, gröna äpplen och havtorn är det ett gott val till både den enkla pastan och den fina fisken. Om du tycker att flaskan är bekant så är det inte så konstigt – vinet är en riktig trotjänare som har funnits på Systembolaget sedan 1955! Det är dock en pigg pensionär som har hängt med sin tid och smakar precis lika gott idag.
”Det här vinet började säljas i Sverige 1955! Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” – Expressen.
Artikelnummer: 2410
Pris: 89 kronor
Alkohol: 12,5%
Havsabborre crudo med persika och myntaolja
Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på…
Fontana Candida Frascati Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa från den eviga staden. Med sina fruktiga aromer av citrus, gröna äpplen och havtorn är det ett gott val till både den enkla pastan och den fina fisken. Om du tycker att flaskan är bekant så är det inte så konstigt – vinet är en riktig trotjänare som har funnits på Systembolaget sedan 1955! Det är dock en pigg pensionär som har hängt med sin tid och smakar precis lika gott idag. "Det här vinet började säljas i Sverige 1955! Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel." - Expressen. Artikelnummer: 2410Pris: 89 kronorAlkohol: 12,5%
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa från den eviga staden. Med sina fruktiga aromer av citrus, gröna äpplen och havtorn är det ett gott val till både den enkla pastan och den fina fisken. Om du tycker att flaskan är bekant så är det inte så konstigt – vinet är en riktig trotjänare som har funnits på Systembolaget sedan 1955! Det är dock en pigg pensionär som har hängt med sin tid och smakar precis lika gott idag.
”Det här vinet började säljas i Sverige 1955! Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” – Expressen.
Artikelnummer: 2410
Pris: 89 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschette Ai Funghi Finferli
Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Crostini med Taleggio och päron
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Recept till vitt vin!
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en…
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna…
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och…