Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa från den eviga staden. Med sina fruktiga aromer av citrus, gröna äpplen och havtorn är det ett gott val till både den enkla pastan och den fina fisken. Om du tycker att flaskan är bekant så är det inte så konstigt – vinet är en riktig trotjänare som har funnits på Systembolaget sedan 1955! Det är dock en pigg pensionär som har hängt med sin tid och smakar precis lika gott idag.

”Det här vinet började säljas i Sverige 1955! Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” – Expressen.

Artikelnummer: 2410
Pris: 89 kronor
Alkohol: 12,5%

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på…

Read More

Pasta con la mollica

Pasta con la mollica

Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök och persilja.

Read More

Fontana-Candida-FrascatiFontana Candida Frascati Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa från den eviga staden. Med sina fruktiga aromer av citrus, gröna äpplen och havtorn är det ett gott val till både den enkla pastan och den fina fisken. Om du tycker att flaskan är bekant så är det inte så konstigt – vinet är en riktig trotjänare som har funnits på Systembolaget sedan 1955! Det är dock en pigg pensionär som har hängt med sin tid och smakar precis lika gott idag. "Det här vinet började säljas i Sverige 1955! Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel." - Expressen. Artikelnummer: 2410Pris: 89 kronorAlkohol: 12,5%

Gå till Systembolaget

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa från den eviga staden. Med sina fruktiga aromer av citrus, gröna äpplen och havtorn är det ett gott val till både den enkla pastan och den fina fisken. Om du tycker att flaskan är bekant så är det inte så konstigt – vinet är en riktig trotjänare som har funnits på Systembolaget sedan 1955! Det är dock en pigg pensionär som har hängt med sin tid och smakar precis lika gott idag.

”Det här vinet började säljas i Sverige 1955! Lättsamt, lite skirt med druviga, citrusliknande toner. Superfräscht till en mozzarellasallad till exempel.” – Expressen.

Artikelnummer: 2410
Pris: 89 kronor
Alkohol: 12,5%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Bruschette Ai Funghi Finferli

Bruschette Ai Funghi Finferli

Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Läs mer

Recept till vitt vin!

Umbrisk kycklingleverpaté
Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en…

Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter…

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto
Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna…

Insalata Siciliana di Arance
Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och…