Tagliata di Manzo
En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!
Ingredienser:
- 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
- 4 nävar ruccola
- Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
- Olivolja av hög kvalitet
- Balsamvinäger eller crema di balsamico
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Gör Tagliata di Manzo så här:
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.
Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.
Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.
Tagliata di Manzo
En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!
Ingredienser:
- 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
- 4 nävar ruccola
- Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
- Olivolja av hög kvalitet
- Balsamvinäger eller crema di balsamico
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Gör Tagliata di Manzo så här:
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.
Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.
Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.
Fyra fantastiska recept !
Lyxig kladdkaka på italienska
Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull italiensk chokladtårta, från vår kulle i Marche. Kladdkaka känner alla svenskar till ...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...