Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.

 

Ingredienser:

  • ½ baguett eller annat vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • ½ flingsalt

 

Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

 

Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.

 

Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!

 

Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.

 

Ingredienser:

  • ½ baguett eller annat vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • ½ flingsalt

Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

 

Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.

 

Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!

 

Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.

Läs mer

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Läs mer

Crema-di-mascarpone-e-limone

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att förbereda i förhand. Du behöver endast ...

Läs mer

Klassisk risotto

Klassisk risotto

Risotto är perfekt och festlig mat att bjuda på! Visserligen tar den en liten stund att laga, men det är enkelt och du kan umgås med dina ...

Läs mer