Varm bruschetta med burrata och tomat

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!

 

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.

Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.
Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata

 

Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Varm bruschetta med burrata och tomat

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.

Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.

Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata

 

Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...

Läs mer

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...

Läs mer

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer