Bolla le Poiane Amarone

Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 70215
Pris: 281 kronor
Alkohol: 15%

Tagliatelle con finferli

Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin, persilja och timjan.

Read More

Linguine con asparagi e limone

Linguine con asparagi e limone

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.

Read More

bolla le poianeBolla Le Poiane Amarone Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar. Artikelnummer: 70215Pris: 281 kronorAlkohol: 15%

Gå till Systembolaget

Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar.

Artikelnummer: 70215
Pris: 281 kronor
Alkohol: 15%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Läs mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Agnello al forno con patate
Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept…

Spaghetti al Rancetto
Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien…

Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk,…

Insalata Estiva
Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm