Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 70215
Pris: 281 kronor
Alkohol: 15%
Linguine con asparagi e limone
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.
Bolla Le Poiane Amarone Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar. Artikelnummer: 70215Pris: 281 kronorAlkohol: 15%
Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest klassiska namnen i Veneto, och var faktiskt de första att sälja Amarone med egen etikett. Vinmakaren Christian Zulian gör viner som ska drickas med mat, och det märks även i Le Poiane som är den torraste Amaronen på Systembolaget idag. Druvorna till ett Amarone-vin torkas några månader innan pressning och jäsning och vilket ger ett koncentrerat vin med smaker som går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Serveras med mustiga kötträtter eller lagrade hårdostar.
Artikelnummer: 70215
Pris: 281 kronor
Alkohol: 15%
Rätter att avnjuta med vinet:
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Rätter att avnjuta med vinet:
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt…
Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept…
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest…