Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.

Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.

Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...

Read More

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...

Read More

Villa-Puccini-Chianti-Classico-RiservaVilla Puccini Chianti Classico Riserva  Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans. Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar. Artikelnummer: 22328Pris: 159 kronorAlkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.

Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.

Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%

 

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt,…

Involtini Nordini – di vitello
Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i…

Potatisgnocchi med bräserat kött
Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt…

Insalata Estiva
Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett…