Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien

 

Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.

 

Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:

  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja

 

Gör så här:

 

Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.

 

Läs också:

Recept på sallader

Recept på Insalata di melone e prosciutto

Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien

 

Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.

 

Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:

  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja

Gör så här:

 

Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.

 

Läs också:

Recept på sallader

Recept på Insalata di melone e prosciutto

Fyra fantastiska recept !

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Läs mer

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se

Läs mer

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

Läs mer

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm