Etnas sluttningar på Sicilien är kanske den mest trendiga vinadressen just nu. Historiskt är det kvinnorna som ansvarat för vinodlingarna högt upp utmed berget, och för att de skulle synas på långt håll när de bar ner sina druvor bar de blå hättor och röda förkläden. Nu har du fått förklaringen till den vackra etiketten.

Vinet kommer från det kvalitetsdrivna kooperativet Mandrarossa och är gjort till 100% av den lokala druvan Carricante. Den vulkanrika jorden ger ett fylligt vin med gula frukter, vita blommor, fläder och en lätt citruston. Ett förträffligt fiskvin, utmärkt till alla sorters skaldjur, men också till mildare ostar, fågel och asiatiska rätter.

Artikelnummer: 73641
Pris: 191 kronor
Alkohol: 13%

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Read More

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Read More

Mandrarossa-Etna-BiancoMandrarossa Etna Bianco Etnas sluttningar på Sicilien är kanske den mest trendiga vinadressen just nu. Historiskt är det kvinnorna som ansvarat för vinodlingarna högt upp utmed berget, och för att de skulle synas på långt håll när de bar ner sina druvor bar de blå hättor och röda förkläden. Nu har du fått förklaringen till den vackra etiketten. Vinet kommer från det kvalitetsdrivna kooperativet Mandrarossa och är gjort till 100% av den lokala druvan Carricante. Den vulkanrika jorden ger ett fylligt vin med gula frukter, vita blommor, fläder och en lätt citruston. Ett förträffligt fiskvin, utmärkt till alla sorters skaldjur, men också till mildare ostar, fågel och asiatiska rätter. Artikelnummer: 73641Pris: 191 kronorAlkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Etnas sluttningar på Sicilien är kanske den mest trendiga vinadressen just nu. Historiskt är det kvinnorna som ansvarat för vinodlingarna högt upp utmed berget, och för att de skulle synas på långt håll när de bar ner sina druvor bar de blå hättor och röda förkläden. Nu har du fått förklaringen till den vackra etiketten.

Vinet kommer från det kvalitetsdrivna kooperativet Mandrarossa och är gjort till 100% av den lokala druvan Carricante. Den vulkanrika jorden ger ett fylligt vin med gula frukter, vita blommor, fläder och en lätt citruston. Ett förträffligt fiskvin, utmärkt till alla sorters skaldjur, men också till mildare ostar, fågel och asiatiska rätter.

Artikelnummer: 73641
Pris: 191 kronor
Alkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).

Läs mer

Recept till vitt vin!

Varm Bruschetta med burrata
Varm bruschetta med burrata och tomat

Bruschetta är en enkel maträtt från…

Spaghetti Al Acciughe
Spaghetti Al Acciughe

En tallrik spaghetti med en sås av…

Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och…

Stracciatella-alla-Romana
Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En…