BruschettaLär dig laga Bruschetta!

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.

 

Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.

 

Klassisk Bruschetta med tomat och basilika

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 1-2 klyftor vilök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.

 

Läs också:

Recept på varm bruschetta

Recept på antipasti

Recept på sallader

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

BruschettaLär dig laga Bruschetta!

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja. Rätten härstammar ursprungligen från Toscana där den från början användes vid skördetiden som ett sätt att provsmaka säsongens olivolja.

 

Det vanligaste ”pålägget” är färska tomater och basilika men du kan låta fantasin få spelrum. Andra vanliga kombinationer är med olivröra, marinerade kronärtskockor, stekt svamp, grillade grönsaker, kallskuret eller ost.

 

Klassisk Bruschetta med tomat och basilika

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 1-2 klyftor vilök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Grilla skivor av ciabatta eller lantbröd. Gnugga grillytan med en vitlöksklyfta. Skiva upp tomater och lägg på brödet. Ringla över en god olivolja och toppa med basilika, salt och peppar.

 

Läs också:

Recept på varm bruschetta

Recept på antipasti

Recept på sallader

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Läs mer

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer