Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico.

Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits.

Artikelnummer: 2458
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…

Read More

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Read More

Teodosio-Aglianico-del-Vulture (1)Teodosio Aglianico del Vulture Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico. Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits. Artikelnummer: 2458Pris: 121 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico.

Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits.

Artikelnummer: 2458
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.

Läs mer

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…

Penne-alla-boscaiola
Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och…

Saltimbocca-alla-romana
Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar…

Bucatini-all-Amatriciana
Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än…