Teodosio Aglianico del Vulture

Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico.

Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits.

Artikelnummer: 2458
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten…

Read More

Linguine con asparagi e limone

Linguine con asparagi e limone

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men…

Read More

Teodosio-Aglianico-del-Vulture (1)Teodosio Aglianico del Vulture Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico. Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits. Artikelnummer: 2458Pris: 121 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico.

Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits.

Artikelnummer: 2458
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Läs mer

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.

Läs mer

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Peter Nordins Ragú
Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och…

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…

Cipolle Ripieni
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…

Penne all arrabiata
Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm