Lunch vid Gardasjön

Lunch vid Gardasjön

Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.

 

Lunch gardasjönSå här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lunch vid Gardasjön

Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.

 

Lunch gardasjön

 

Så här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini

God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...

Läs mer

Antico Risotto Sabaudo

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm