Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
  • Salt och peppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 75 gr gorgonzola
  • Balsamvinäger
  • 100 gr hasselnötter

 

Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.

Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.

Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.

 

Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
  • Salt och peppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 75 gr gorgonzola
  • Balsamvinäger
  • 100 gr hasselnötter

Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.

Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.

Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.

 

Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Millefoglie ai frutti di bosco

Millefoglie ai frutti di bosco

En bakelse av krispig smördeg, mjuk vaniljkräm och friska bär.

Läs mer

Bruttiboni

Bruttiboni

En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm