Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Fyra fantastiska recept !
Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...
Spaghetti alle vongole
Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.