Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.
Peter Nordins Tiramisù
Vi Gillar,Peter Nordin,Desserter
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Grundrecept: Gnocchi di patate
Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione