Pappardelle e fegatini

Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

 

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer

Insalata caprese

Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm