Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet
Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!
Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.
Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)
- 4 tjocka skivor kalvlägg
- Vetemjöl
- 50 gr smör
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- 225 gr tomater, skalade och hackade
- Köttbuljong
- Salt och peppar
Ingredienser Gremolata:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör Ossobuco alla Milanese så här:
Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.
Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.
Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.
Gör Gremolata så här:
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!
Läs också:
Ossobuco alla MilaneseBräserade kalvlägg från Lombardiet
Ossobuco alla Milanese är ett klassisk italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata. Rätten är kryddig, smakrik och otroligt god!
Recept på Risotto alla Milanese hittar du här! Du hittar recept på gremolata nedan.
Ingredienser till Ossobuco alla Milanese: (8 portioner)
- 4 tjocka skivor kalvlägg
- Vetemjöl
- 50 gr smör
- 1 ¼ dl torrt vitt vin
- 225 gr tomater, skalade och hackade
- Köttbuljong
- Salt och peppar
Ingredienser Gremolata:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör Ossobuco alla Milanese så här:
Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt vinet och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan tomater och buljong så att det täcker köttet och krydda med salt och peppar.
Koka med lock på i 1 ½ – 2 timmar (rör då och då) tills köttet är så mört att det börjar att släppa från benet. Mot slutet av koktiden ska skyn vara tjockflytande.
Servera med risotto eller vanligt ris och gremolata.
Gör Gremolata så här:
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Buon appetito! Njut av Ossobuco alla Milanese!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...
Burrata med citrus och fänkålssallad
Förrätter / Antipasti,Sallader,Vegetariskt
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...
Pesto Caprese Panini
En krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig pesto. Perfekt att ta med sig på picknick i vårsolen!
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione