Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 g linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd

 

Gör så här:

Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.

 

Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.

 

Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.

 

Läs också: 

Spaghetti alla Sorrento

Ravioli från Liguria

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 g linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd

Gör så här:

Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.

 

Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.

 

Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.

 

Läs också: 

Spaghetti alla Sorrento

Ravioli från Liguria

Fyra fantastiska recept !

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Hugo Spritz

Hugo Spritz

En somrig spritz med fläderblom!

Läs mer

Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.

Läs mer